Kosilica AS Motor 1040 YAK 4WD XL (sjedeća)

174.400,00 kn

AS Motor 1040 YAK 4WD XL je snažna i robusna sjedeća kosilica, stvorena za upotrebu na neravnom, grubom, strmom i brdovitom terenu.

Nema na zalihi

Podijeli s prijateljima

AS Motor 1040 YAK 4WD XL je snažna i robusna sjedeća kosilica, stvorena za upotrebu na neravnom, grubom, strmom i brdovitom terenu. Namijenjena je održavanju velikih zelenih površina, s visinom trave ili šikare do 1,5 metar. Pokreće ju profesionalni Vanguard V-Twin motor. Horizontalni motor isporučuje maksimalnih 23 KS (17,2 kW) pri zapremini od 627 cm³ te snagu prenosi klinastim remenima izravno na osovinu s mlatnim noževima. Optimalan dovod svježeg zraka u motor osigurava ciklonski filter zraka. Zahvaljujući pumpi za ulje i gorivo, u potpunosti je pogodan za strme terene.

 

Vrhunski pogon na sva četiri kotača s funkcijom tempomata

Zahvaljujući hidrostatskom pogonu, kosilicom se može udobno i kontinuirano upravljati brzinom od 7,3 km/h unaprijed i 6,8 km/h unatrag. Stalni pogon na sva četiri kotača i veliki, XL razmak od tla osiguravaju odlično prianjanje na bilo kojem terenu. Diferencijal stražnje osovine može se u bilo kojem trenutku zaključati pedalom. Automatska parkirna kočnica i funkcija tempomata integrirani su u pogonsku ručku. Iz sigurnosnih razloga, stroj ima i papučicu kočnice za nuždu za desnu nogu, baš kao i osobni automobil.

 

Lebdeće rezno kućište s mlatnim noževima

Kosilica za malčiranje s 56 mlatnih noževa u obliku Y i radnom širinom od jednog metra pokriva do 7 300 m² na sat. Pokošena trava polaže se u obliku malča ravnomjerno po cijeloj radnoj širini. Završni rezultat košnje, čak i kod vrlo visoke vegetacije, vizualno je homogen i atraktivan. Dostupno je 7 razina za podešavanje visine rezanja, u rasponu od 30 do 110 mm. Asimetrični raspored kosilice omogućuje učinkovitu košnju rubnih područja i prepreka.

 

Visoka udobnost prilikom sjedenja i ergonomija u radu

Ergonomski i uspravni položaj sjedenja u stroju osigurava dovoljno prostora za noge korisnicima visine do 1,95 m. Duljina sjedala može se prilagoditi kako bi odgovarala bilo kojem korisniku. Inovativni sustav ovjesa s prigušivanjem krajnjeg položaja, također je pojedinačno i kontinuirano prilagodljiv svakom vozaču. Uz to, svi su upravljački elementi logično raspoređeni i prikladno dostupni. Aluminijske bočne ploče štite vozačeve ruke od trnja i šikare. Standardna zaštita od bušenja gume uz AS Plattfuss-Stop, koji pouzdano sprječava puknuće.

 

Prednosti kosilice

Ujednačeno postavljanje trave
Rezultati košnje savršeni su na cijeloj radnoj površini.

Iznimno pogodna za kosine
Niski centar gravitacije i 4WD jamče sigurnost na kosinama.

Sigurnost na prvom mjestu
Korisnikova sigurnost je maksimalna zahvaljujući stabilnoj preklopnoj šipki, integriranom prekidaču u sjedalu vozača i pedali za hitno zaustavljanje.

Jednostavno održavanje
Jednostavna je zamjena noževa i pogonskog remena preko odgovarajućih otvora i usjeka. Pristup svim točkama za održavanje je vrlo brz i praktičan.

 

Dostupno kao pribor:
  • regulacijska ručka upravljača - dodatna oprema za ravni teren
  • mjerač nagiba - praktičan ekran prikazuje nagib kosine
  • prikolica - prostor tereta: D = 1071 mm, Š = 607 mm, visina ploče: 274 mm, dozvoljena ukupna težina: 100 kg - stražnja ploča može se otkloniti
  • daska za snijeg - Š: 1107 mm, V: 348 mm, klinovi su na obje strane

* Pribor se kupuje zasebno i nije uključen u cijenu kosilice.

Dodatne informacije

Težina 351 kg
Kataloški broj

G90400103

Proizvođač motora

Briggs & Stratton

Naziv motora

Vanguard V-Twin 3864

Radni obujam

627 cm³

Snaga motora

15,5 kW @ 3600 rpm

Spremnik goriva

17,0 lit.

Širina košnje

100 cm

Visina košnje

30 – 110 mm

Maksimalna brzina

7,3 km/h

Dimenzije stroja

199 x 122 x 162 cm

Brand

AS Motor

AS Motor proizvodi kosilice za visoku travu i malčiranje za profesionalce i privatne korisnike. Naše kosilice su poznate po svojoj iznimnoj kvaliteti i performansama u ekstremnim uvjetima, kao što su nagibi koji dosežu 35 stupnjeva i visoka trava i gusta šikara. Poznati u cijelom svijetu po svojoj inovativnoj tehnologiji, AS Motor strojevi su 100% proizvedeni u Njemačkoj